GOUT : SIMPTOM DAN KOMPLIKASI DAN SET GOUT SHAKLEE, VIVIX SHAKLEE

set gout vivix shaklee

Apa itu gout?

Adalah sejenis penyakit yang disebabkan oleh asid urik yang berlebihan di dalam badan. Asid urik merupakan bahan kumuh yang berasal daripada sejenis protein dipanggil purin. Badan manusia akan membuang bahan kumuh seperti asid urik ini melalui pembuangan air kencing (urine).

Untuk pengidap gout, asid urik yang telah berlebihan tidak dibuang dan berkumpul dalam sendi. Biasanya mendapan berlaku pada sendi ibu jari tetapi ia juga boleh berkumpul di sendi lain seperti belakang kaki, buku lali, lutut, pergelangan tangan, siku dan jari.

set-gout-vivix-shaklee-2
TANDA-TANDA GOUT
* Lazimnya menyerang ibu jari kaki.
* Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.
* Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.
* Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.
* Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.
* Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.
* boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.

KOMPLIKASI
o Asid urik boleh berkumpul di bawah kulit membentuk benjolan di panggil ’tophi’
o Dalam saluran urinari (air kencing), ia boleh berkumpul membentuk ’batu karang’.
o Penghidap gout juga sering menghidapi penyakit atau masalah kesihatan lain seperti:
o Kegemukan
o Darah tinggi
o Hiperlipidemia
o Diabetes

 

“Ya sangat paham bagaimana sakitnya derita gout. Bila bab ni memang teringat Arwah Abah 😢 memang bisa dan sakit. Pegang jari bengkak oleh seorang nurse yang kasar kat hospital private pun Abah terjerit. Rasa nak sound terus nurse tu tapi hal macam tu serah kat big brotherlah. Erm..masa tu masih tak kenal lagi Vivix. Jika ada ahli keluarga yang derita gout. Usahakanlah dengan Vivix dan set gout Shaklee. Vivix bukan ubat kuat bukan juga painkiller 😢😢”.

 

gout-stages

 

Info berkaitan makanan yang boleh menghindarkan penyakit gout. Kena jaga makan juga. Sakitnya Allah je Maha Mengetahui

gout

 

Cadangan set gout Shaklee juga boleh diambil untuk membantu melegakan dan menghindarkan penyakit gout antaranya:

simptom-gout

Set Gout Shaklee 

Vivix Shaklee – Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalam genetik, menggalakkan pembentukan mitochindra didalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel

vivix-shaklee-gout

Alfafa – Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan dan melegakan rasa kebas dan sakit sendi. Pengambilan alfafa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak untuk detox

Omega Guard – Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit dan paras kolestrol dan tekanan darah

Ostematrix – membantu meningkatkan keselesaan sendi supaya kuat dan fleksibel serta menyokong pergerakan

Performance Drink – Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.

 

Beberapa testimoni set gout Shaklee:

Berpuluh tahun derita hidapi penyakit gout. Memang sangat sakit. Alhamdulillah dah tak perlu lagi ambil painkiller.

testimoni-gout-vivix-shaklee-3

 

Alhamdulillah dah boleh berhenti dari terus dialisis dan gout pun dah hilang. Syukur sangat 💓

testimoni-gout-vivix-shaklee

Gout memang sakit. Orang kata kalau terkena selimut pun bisanya yang amat. Jika ada ahli kelurga yang menderita gout. Boleh sarankan#vivixshaklee inShaAllah kita usaha untuk tersayang 😦

testimoni-gout-vivix-shaklee-2

 

Alhamdulillah syukur bila kita usaha dan ia memberi kesan positif kepada insan tersayang terutama IbuBapa kita kan 🙂

Anda boleh baca

Testimoni Vivix Shaklee 

Kelebihan Vivix Shaklee 

Vivix Shaklee 

Keistimewaan Vivix Shaklee

Ramuan Vivix Shaklee

Mekanisme Vivix Shaklee

Diabetes 

Kanser 

Nephrotic Syndrome

Kanser

Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

Untuk konsultasi produk boleh hubungi saya

Nur Sumiran 0177319335

logo-onsihat3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *